EPIK-B3: מחקר פאזה III, רב-מרכזי, אקראי, כפול-סמיות, מבוקר פלצבו להערכת היעילות והבטיחות של אלפליסיב (alpelisib) (BYL719) בשילוב עם נאב-פקליטקסל (nab-paclitaxel) בחולות סרטן שד מתקדם שלילי לשלושת הקולטנים עם מוטציה בתת-היחידה הקטליטית אלפא של phosphoinositide-3-kinase (PIK3CA) או אובדן phosphatase and tensin homolog protein (PTEN) ללא מוטציה ב- PIK3CA-
המשתתפת בגיל ≥ 18 שנים במועד החתימה על טופס הסכמה מדעת
המשתתפת היא בעלת אבחנה מאושרת, על פי בדיקה היסטולוגית, של TNBC מתקדם (המדגים הישנות מקומית-אזורית ואינו מתאים לטיפול המיועד לריפוי, או גרורתי (שלב IV)).
המשתתפת מדגימה:
מחלה הניתנת למדידה, לפי הקריטריונים של RECIST 1.1
המשתתפת מציגה רקמת גידול הולמת לבדיקת סטטוס המוטציה ב-PIK3CA ואובדן PTEN על ידי מעבדה הממונה על ידי נוברטיס
המשתתפת מציגה סטטוס תפקודי 0 או 1 לפי Eastern Cooperative Oncology Group (ECOG).
המשתתפת קיבלה קו טיפול אחד לכל היותר בשל מחלה גרורתית. משתתפות עם מחלה גרורתית חדשה (de novo) מתאימות.
המשתתפת הייתה יכולה לקבל בעבר כימותרפיה מבוססת טקסן במסגרת טיפול נאו-אדג'ובנטי או אדג'ובנטי, בתנאי שהטיפול הושלם ≥ 12 חודשים טרם יום 1 של מחזור 1.
המשתתפת הייתה יכולה לקבל בעבר כימותרפיה מבוססת טקסן בשל מחלה גרורתית, בתנאי שהתגובה הטובה ביותר לא הייתה מחלה מתקדמת והטיפול הושלם ≥ 12 חודשים טרם יום 1 של מחזור 1.
הערה: טיפול מבוסס אנדוקריני עבור HR + סרטן שד מתקדם/גרורתי לא יחשב כקו טיפול.
המשתתפת מציגה תפקוד מח עצם ותפקוד איברים הולם
"
קריטריונים עיקריים לאי הכללה:
המשתתפת קיבלה טיפול קודם במעכב PI3K, mTOR או AKT כלשהו.
המשתתפתסובלת מרגישות יתר ידועה לאלפליסיב, לנאב-פקליטקסל או לאחד המרכיבים הבלתי פעילים שלהם. (בעיות תורשתיות נדירות של אי סבילות לגלקטוז, מחסור בלקטאז או ספיגה של גלוקוז-גלקטוז, עקב חומר עזר בתכשיר הפלצבו).
המשתתפת סובלת מסרטן שד דלקתי בשלב מיון .
המשתפפת מקבלת במקביל טיפול אנטי-סרטני אחר.
המשתתפת עברה ניתוח בטווח של 14 ימים טרם תחילת הטיפול בתרופת המחקר או לא התאוששה מתופעות לוואי משמעותיות.
המשתתפת לא התאוששה מכל תופעות הרעילות הכרוכות בטיפולים אנטי-סרטניים קודמים לדרגה ≤ 1 לפי NCI CTCAE גרסה 4.03. חריג לקריטריון זה: משתתפות הסובלות מהתקרחות בדרגה כלשהי מותרות להכללה במחקר.
המשתתפת עם Child Pugh דירוג B או C.
המשתתפת קיבלה טיפול קרינה ≤ 4 שבועות או קרינה פליאטיבית לשדה מוגבל ≤ שבועיים טרם ההקצאה האקראית, ולא התאוששה לדרגה 1 או למצב טוב יותר מתופעות הלוואי הכרוכות בטיפול מסוג זה (למעט התקרחות).
המשתתפת סובלת מממאירות נלווית או סבלה מממאירות במהלך 3 שנים טרם תחילת טיפול המחקר, למעט קרצינומה של תאי בסיס או תאי קשקש אשר טופלה כראוי, סרטן עור שאינו מלנומה אשר טופל כראוי, או סרטן צוואר הרחם לאחר כריתה למטרת ריפוי.
המשתתפת סובלת ממעורבות מערכת העצבים המרכזית (CNS) שלא טופלה בעבר או/ו זוהתה לאחרונה במהלך תקופת המיון. מעורבות מערכת מרכזית (CNS) שטופלה קודם חייבת החולה לעמוד ב- 3 הקריטריונים שלהלן, היא מתאימה למחקר:
א. השלימה טיפול קודם (לרבות קרינה ו/או ניתוח) בגרורות CNS ≥ 28 ימים טרם תחילת המחקר
ב. והגידול ב- CNS הוא יציב מבחינה קלינית במועד המיון
ג. והמשתתפת אינה מקבלת סטרואידים ו/או תרופות אנטי-אפילפטיות המשרות אנזימים בשל גרורות מוחיות
המשתתפת עם אבחנה מבוססת של סוכרת מסוג I או סוכרת בלתי מאוזנת מסוג II בהסתמך על רמת גלוקוז בפלסמה בצום ו- HbA1c
המשתתפת סובלת מהפרעה בתפקוד מערכת העיכול (GI) או ממחלת מערכת העיכול אשר עלולה לשנות את ספיגת תרופות המחקר באופן משמעותי (כגון מחלות כיביות, בחילות והקאות בלתי נשלטות, שלשול, תסמונת תת-ספיגה או כריתת המעי הדק), בהסתמך על שיקול דעתו של החוקר.
המשתתפת היא בעלת היסטוריה ידועה של דלקת לבלב חריפה במהלך שנה 1 טרם המיון או היסטוריה רפואית של דלקת לבלב כרונית בעבר.
המשתתפת סובלת מהפרעה רפואית נלווית אחרת חמורה ו/או בלתי נשלטת אשר, לפי שיקול דעתו של החוקר, עלולה להוות התוויית נגד להשתתפות המועמדת במחקר הקליני.
המשתתפת סובלת כעת מפנאומוניטיס/מחלת ריאות אינטרסטיציאלית מתועדת (סריקת טומוגרפיה ממוחשבת (CT) של החזה שבוצעה לפני התחלת טיפול מחקר למטרת הערכת הגידול צריכה להיבדק על מנת לאשר היעדר נוכחותם של סיבוכים ריאתיים רלוונטיים).
המשתתפת סובלת ממחלת לב בלתי נשלטת בעלת משמעות קלינית ו/או עברה אירועים לבביים לאחרונה.
המשתתפת היא בעלת היסטוריה של תגובות עוריות חמורות, כגון תסמונתStevens-Johnson (SJS), אריתמה מולטיפורמה (EM), נקרלויזיס אפידרמלי טוקסי (TEN) או תסמונת התגובה התרופתית עם אאוזינופיליה ותסמינים סיסטמיים (DRESS).
משתתפת עם אוסטאונקרוזיס בלסת ללא החלמה
המשתתפת מקבלת כעת אחת מהתרופות שלהלן ואינה יכולה להפסיק לפחות 7 ימים טרם תחילת הטיפול:
ממריצי CYP3A4 חזקים
מעכבי BCRP
המשתתפת מקבלת כעת או קיבלה קורטיקוסטרואידים סיסטמיים ≤ שבועיים טרם תחילת מתן תרופת המחקר, או מועמדות שלא התאוששו באופן מלא מתופעות הלוואי של טיפול מסוג זה.
הערה: סוגי השימוש בקורטיקוסטרואידים המפורטים להלן מותרים: מנות בודדות, שימוש מקומי (כגון בשל פריחה), תרסיסים לטיפול בשאיפה (כגון בשל מחלות דרכי אוויר חסימתיות), טיפות עיניים או הזרקות מקומיות (כגון הזרקות תוך-מפרקיות).
השתתפות במחקר קליני קודם במהלך 30 ימים טרם תחילת טיפול המחקר או במהלך 5 זמני מחצית חיים של מוצר המחקר, הארוך מביניהם.
המשתתפת אינה מסוגלת להבין את הוראות ודרישות המחקר ולהיענות להן.
המשתתפת היא אישה בעלת פוטנציאל להרות, המוגדרת כאישה בעלת יכולת פיזיולוגית להרות, אלא אם כן היא משתמשת באמצעי מניעה יעילים ביותר במהלך קבלת טיפול המחקר ובמשך 6 חודשים לאחר מתן המנה האחרונה של כל טיפול מחקר. אמצעי מניעה יעילים ביותר כוללים:
התנזרות מוחלטת (אם הדבר מתאים לאורח החיים המועדף והרגיל של המועמדת). התנזרות תקופתית (כגון שיטה קלנדרית, שיטות ביוץ, מדידת חום, לאחר ביוץ) ומשגל נסוג אינם מהווים אמצעי מניעה קבילים.
עיקור האישה (עברה כריתת שחלות כירורגית דו-צדדית עם או ללא כריתת רחם), כריתת רחם מלאה, או קשירת חצוצרות דו-צדדית לפחות 6 שבועות טרם קבלת טיפול המחקר. במקרה של כריתת שחלות בלבד, אך ורק לאחר אישור סטטוס הרבייה של האישה באמצעות מעקב אחר רמות ההורמונים.
עיקור הגבר (לפחות 6 חודשים טרם המיון). עבור נשים המשתתפות במסגרת המחקר, בן הזוג שעבר וזקטומיה חייב להיות בן הזוג הבלעדי של אותה מטופלת.
החדרת התקן תוך-רחמי (IUD) או מערכת תוך-רחמית (IUS) ללא מרכיבים הורמונליים. הערה: נשים נחשבות כנשים בשלב שלאחר מנופאוזה ואינן בעלות פוטנציאל להרות אם עברו 12 חודשי אמנוריאה טבעית (ספונטנית) לצד פרופיל קליני מתאים (כגון היסטוריה של תסמינים וזו-מוטוריים המתאימה לגיל) או עברו כריתת שחלות כירורגית דו-צדדית (עם או ללא כריתת רחם), כריתת רחם מלאה, או קשירת חצוצרות דו-צדדית לפחות 6 שבועות טרם קבלת טיפול המחקר. במקרה של כריתת שחלות בלבד, האישה נחשבת כאישה שאינה בעלת פוטנציאל להרות אך ורק לאחר אישור סטטוס הרבייה שלה באמצעות מעקב אחר רמות ההורמונים.
המשתתף הוא גבר פעיל מינית שאינו מגלה נכונות להשתמש בקונדום במהלך קיום יחסי מין תוך כדי קבלת טיפול המחקר ובמשך עד 6 חודשים לאחר הפסקת טיפול המחקר. שימוש בקונדום הוא הכרחי עבור כל הגברים המשתתפים הפעילים מינית על מנת למנוע היריון אצל בנות הזוג ולמנוע העברת טיפול המחקר לבנות הזוג דרך נוזל הזרע. בנוסף, הגברים המשתתפים חייבים להימנע מתרומת זרע למשך פרק הזמן המצוין לעיל. אם התקנות המקומיות חורגות מאמצעי המניעה המפורטים לעיל, יש להחיל את התקנות המקומיות ולתאר אותן בטופס ההסכמה מדעת (ICF).
המשתתפת מניקה או הרה על פי אישור על ידי בדיקת סרום חיובית (hCG) טרם תחילת טיפול המחקר.